Stakeholders bijeenkomst te Voorlinden

Dit is de actie van Peter Ouwehand
Normal cf43c85900c57c3efb84108c782187d56deba4e7
van totaal € 6.000 (97%)

Sinds 2015 steunt Ouwehand Bouw het project Dairy Farm Equipment in Ethiopië. Vijf miljoen families in dit land zijn voor hun inkomen en voeding afhankelijk van melkproductie.

Dit project heeft tot doel om twee bestaande technische scholen uit te breiden met de productie van roestvrij staal. Roestvrij staal is nodig om effectieve melkgereedschappen te produceren, waarmee melk afgemeten, opgeslagen en lokaal verwerkt kan worden.

Ouwehand Bouw helpt bij de bouw van een derde technische school in Dire Dawa.      

Peter: ‘Jongeren uit arme gezinnen krijgen hierdoor de kans om kennis en vaardigheden op te doen om apparaten voor melkproductie en -opslag te maken. Ook leren ze een businessmodel op maat te maken. Hiermee kunnen ze een lening krijgen bij een microkredietinstelling. Deze lening helpt ze bij het opzetten van hun eigen (melkveehouderij) bedrijf. Zo snijdt het mes aan twee kanten.’

'We zetten ons samen in voor mensen die het minder goed hebben dan wij.' - Peter Ouwehand

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.